Meldpunt geldzorgen
Is het lastig om alle rekeningen te betalen? Of moet u rondkomen met minder inkomen door ziekte, ontslag of echtscheiding? Misschien heeft u geen zicht op uw inkomsten en uitgaven? U weet dat er iets moet gebeuren, maar wat? Weet dan dat u niet de enige bent met deze problemen.
Het Meldpunt Geldzorgen wil u als inwoner helpen, door samen te zoeken naar een oplossing voor uw geldzorgen. Twijfel niet en vraag om hulp. Onze hulp is voor iedereen. We helpen niet alleen inwoners met een baan of uitkering, maar ook als ondernemer bent u welkom. Onze hulp is altijd gratis.
Hoe kunnen wij u helpen?
Advies
Heeft u een vraag over uw inkomen, financiële regelingen en voorzieningen of heeft u beginnende betalingsachterstanden? Het Meldpunt Geldzorgen adviseert u graag. Afhankelijk van uw vraag zal er gekeken worden of er een persoonlijk gesprek ingepland gaat worden.
Hulp bij geldzorgen
Voor hulp bij geldzorgen kunt u bellen met het Meldpunt Geldzorgen op 0546-840840 of een e-mail sturen naar meldpuntgeldzorgen@twenterand.nl
Wij nodigen u uit voor een persoonlijk gesprek. Het gesprek kan plaatsvinden op het gemeentehuis of bij u thuis, wat u prettig vindt. Samen maken we een overzicht van de inkomsten en uitgaven en maken we een schuldenoverzicht. We kijken of u gebruik maakt van alle financiële regelingen en voorzieningen. Daarnaast kijken we wat u nodig heeft om de schulden op te lossen.
Het is mogelijk dat u doorverwezen wordt naar een samenwerkende instantie voor aanvullende hulp.
Het Meldpunt Geldzorgen werkt samen met afdeling Werk en Inkomen van de gemeente, ROZ (voor ondernemers), Stadsbank Oost Nederland, zorg- en welzijnsorganisaties en vrijwilligersorganisaties zoals Stichting BOOT (Schuldhulpmaatje).
Crisis
Is er sprake van een crisissituatie? Neem dan direct contact op met het Meldpunt Geldzorgen. Wij zullen dan binnen drie werkdagen een persoonlijk gesprek met u inplannen.
Crisissituaties zijn:
- Woningontruiming
- Afsluiting gas, water of energie
- Opzegging van uw zorgverzekering
Geldzorgen - Vroeg Eropaf
De gemeente Twenterand wil geldzorgen bij inwoners voorkomen. Hulp vragen bij geldzorgen is niet altijd makkelijk. Daarom werken we samen met de woningbouw, energieleverancier, waterbedrijven en zorgverzekeraars. Als u een betaalachterstand heeft, dan melden zij dit bij de gemeente. Een medewerker van het Meldpunt Geldzorgen neemt dan contact met u op. Zij kunnen u een brief sturen, telefonisch contact opnemen of bij u op huisbezoek gaan. Zij bieden u gratis en vrijblijvend hulp aan. Samen gaan we zoeken naar een oplossing voor uw betaalachterstand.
Bent u niet benaderd door een medewerker van het Meldpunt Geldzorgen, maar wilt u wel graag hulp bij het oplossen van uw financiële problemen? Neem dan contact op met het Meldpunt Geldzorgen.
U bent ondernemer
Heeft u als (ex) ondernemer financiële zorgen? Wordt het lastig om alle rekeningen te betalen en dreigen de schulden u boven het hoofd te groeien? Ook dan kunt u zich aanmelden bij het Meldpunt Geldzorgen.
Het Meldpunt Geldzorgen werkt nauw samen met het ROZ in Hengelo. Samen met het ROZ gaan we zoeken naar een oplossing voor uw geldzorgen.
Spreekuren
Heeft u een vraag over uw financiën of heeft u advies nodig? Kom dan eens langs bij ons spreekuur.
Wij zitten wekelijks op dinsdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur bij het Zorginformatiepunt in het Gezondheidscentrum Oranjehoek in Vroomshoop.
Op donderdagochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur zitten wij bij het Zorginformatiepunt in het Gezondheidscentrum de Weemelanden in Vriezenveen.