Ketenoverleg Zorg en Veiligheid
Tijdens het Ketenoverleg Zorg en Veiligheid worden casussen op procesniveau afgestemd wanneer er sprake is van complexe en meervoudige problematiek (multiprobleem) en/of wanneer er sprake is van veiligheidsrisico’s. In het overleg is er de mogelijkheid om een check te doen of cliënten bij organisaties bekend zijn: de bekendheidscheck.
De zorginhoudelijke kant van een casus komt in deze overleggen enkel aan de orde indien dit voor de verdere procesbepaling niet anders mogelijk is. Na het ketenoverleg gaan partijen vaak met het cliëntsysteem (zorg)inhoudelijk aan de slag met de vormgeving van een integraal plan (1 gezin, 1 plan, 1 regie), De casus kan worden ondergebracht bij een jeugdconsulent, WMO-medewerker of procesmanagement. Is er geen sprake van complexe problematiek dan kan de casus verwezen worden naar een andere partij die aan het overleg deelneemt.
Wie kunnen aanmelden?
- Partijen die deelnemen aan het Ketenoverleg Zorg en Veiligheid.
- Elke organisatie c.q. instelling kan een aanmelding doen via procesmanagement
Casussen kunnen worden aangemeld bij de procesmanagers. Tevens is een mondelinge of schriftelijke toestemmingsverklaring nodig van de cliënt. Wanneer er vermoedens van veiligheidsrisico’s zijn maar er geen toestemming van cliënt is, dan dient er overleg gepleegd te worden met de procesmanager. In samenspraak tussen procesmanager en aanmelder wordt er bekeken of de cliënt zal worden aangemeld voor het overleg.
De volgende partners nemen zitting in het ketenoverleg Zorg en Veiligheid
- Politie
- Mijande wonen
- Jeugdconsulent
- WMO consulent
- Werk/inkomen consulent
- BOA
- MEE IJsseloevers
- Avedan
- Incluzio (gezinswerker en straathoekwerker)
- GGD Jeugdarts
- Leerplicht
- Bemoeizorg Dimence
- Tactus
- Jongerenwerk
- HALT