Gastvrijheid is het belangrijkste bij de Johanneshoeve
Vroeger was de Johanneshoeve in Westerhaar-Vriezenveensewijk een boerderij. De naam is gebleven, maar inmiddels heeft het gebouw een andere functie. Tegenwoordig is het een prima plek voor (trouw)feesten en vergaderingen. Ook voor een overnachting met een klein of groter gezelschap kan je er goed terecht. En een verblijf met je camper op de camperplaats is ook een aanrader. Wethouder Aimée van der Ham en bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek van de gemeente Twenterand gingen langs voor het verhaal achter dit mooie bedrijf.
“Al meer dan 15 jaar geleden zijn mijn vader, moeder en ik begonnen met de Johanneshoeve”, vertelt André Schipper trots. De ruilverkaveling heeft ervoor gezorgd dat de familie lang geleden naar de Dalweg verhuisde. Van oorsprong woonde de familie in Vriezenveen en runde een bakkerij en een boerderij. Opa Johannes besloot om het boerderijgedeelte verder te ontwikkelen en vertrok naar het gebied ten noorden van Vriezenveen. In 1983 nam kleinzoon Johannes de boerderij over. In 2002 werd besloten het vee te verkopen en in 2010 is de vergader- en logeerlocatie geopend.
Met elkaar
“Gastvrijheid is het belangrijkste bij ons bedrijf”, legt Schipper uit, terwijl hij samen met zijn vrouw Lambertine trots hun bedrijf laat zien. “En dat doen we met elkaar”, aldus André. Daarbij heeft hij het niet alleen over zijn ouders Johannes en Hermie, die beiden ook volledig in het bedrijf werken, maar ook over het dertienkoppige personeelsbestand. “Iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten en daar maken we gebruik van”, vertelt de ondernemer. Hij legt uit dat er bij de Johanneshoeve ook plaats is voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. “Mooi die maatschappelijke verbondenheid van deze ondernemers met de mensen die hier werken”, aldus de wethouder.
Streekproducten
Onder het genot van een kop koffie en een met goud bekroonde plak krentenwegge van de familie Schipper, vertellen ze dat op de locatie ook streekproducten worden verkocht. “Wij zijn trots op deze producten. Het meeste komt uit de gemeente zelf”, vertelt André. Tegen de kerst worden dan ook veel kerstpakketten met deze lokale producten verkocht. “De productie wordt in de weken voor kerst flink opgeschroefd”, besluit de ondernemer lachend.